Saturday 26 May 2012

Ágacska esküvője // Ágacska's wedding

Férjhez ment Ágacska, legkisebb húgunk. Sok boldogságot neked, drága Ágacs!
Our youngest sister has just married. Be happy, dear Ágacs!
A legszebb húg.
The prettiest bride.
 
Esküvői lámpások a madarak, a zöld és a rózsaszín jegyében.
Wedding lanterns with firebirds, in green and rose.

A lézervágásban a Flamm-Art volt segítségünkre, akiket jó szívvel ajánlok mindenkinek - türelmesek, segítőkészek és nagyon profik. Még akkor is, ha utolsó pillanatban esik be hozzájuk az ember és igazgatni kell a grafikán...
Laser-cut by Flamm-Art.

 
 
Ültetőkártyák (a madarak, a zöld és a rózsaszín jegyében - fő a következetesség)
Seating cards (with bird, from green to rose)

Egy kedvenc dal, amit öltöztetés közben énekeltünk Ágacsnak: két nővére és két barátnője. Magyar olvasóimnak nem kell elmondani, ki a három énekesnő a videón... én szerelmes vagyok beléjük is, a zenéjükbe is. A mi előadásunk természetesen csak az öltöztető szobában állta meg a helyét, de ott igazán. :)
Köszönöm Juhász Gábornak a gitárkottát és Szalóki Ági édesanyjának a közvetítést! :)

A favourite song which we - two sisters and two girl-friends - sang to Ágacska while she was being dressed. The three women on the video aren't us but the three most prominent singers of folk- and world music in Hungary of today. Our performance was of course nothing like theirs, but it was just perfect in the dressing room.

A család fő meglepetése pedig egy tánc volt, a Büszkeség és Balítélet - Ágacs egyik kedvenc filmje - báljelenetéből... Ezért hálás köszönetünk Zsuzsi és Allan Dingsdale-t illeti, akik az English Country Dance profi oktatói, éppen a megfelelő pillanatban érkeztek meg Angliából és lelkesen vetették bele magukat a kihívásba, hogy betanítsák nekünk ezt a táncot!

The main surprise from the family was the ballroom dance from Pride and Prejudice - a favourite of Ágacs. My Mum and Dad leading the promenade...


Ez a kép pedig egy "apró" baki emlékét őrzi... az esküvői előkészületek hevében néha senki nem figyelt a két unokára. A kép címe: Egyszer volt egy paplan (a Mamáé). A többit az olvasóra bízom.
And finally just a picture... with a story behind it. During wedding preparations we sometimes lost track of what the grandchildren are doing. The title is: "There was once a duvée of Grandma"... You may guess the rest.

2 comments:

  1. Wonderful set of pictures! Thanks you for sharing. Happiness and long life to your sister and her new husband! I love the luminaria you made, Cili!

    ReplyDelete