Monday, 7 November 2011

Logóterv // Creative Planet

Egy logó készül a Creative Planet Alapítványnak. Akinek van kedve, megírná egy kommentben, hogy

- szerinte mit ábrázol
- milyen a hangulata
- és bármi egyéb benyomás... jobbra repüljön, vagy balra...

Köszönettel veszem, nem vagyok vele teljesen elégedett, de nem tudom, mi vele a gond...8 comments:

 1. A fecske, mint szárnyalás és szabadság jó szimbólum, képzelet szárnyalását és a korlátok nélküli alkotást jelenítheti meg, a kis spirálos tekeredés érdekes formai játék, kicsit utalhat az interneten sokat használt "kukac"szimbólumra. De negatív formában akár egy fejet és abban az "agytekervényt" is megjelenítheti, ami megint jól megy a kreativításhoz. Ebben az esetben persze az első használható jól, a többinél nekem természetellenes a pozíciója, mintha a hátán repülne.

  Amiért nekem kicsit disszonáns, az a színválasztás, valamiért én vérfoltra asszociáltam a texturált piros háttérrel és az egész egy kissé tompa, depresszív színvilágú számomra.

  Tehát szerintem az első kifejezetten jó, esetleg a színein próbálnék változtatni, kicsit elhúzni a narancs felé és a szaturációt feljebb venni, hogy ne legyen ilyen letompult.
  De ez csak szubjektív benyomás, nem vagyok művész.

  ReplyDelete
 2. Köszönöm az észrevételt, bárki is vagy! :)
  Nagyon szép, amit a fecskére asszociáltál.

  A fecskének egyébként története van. Egy magyar kisfiú rajzolta egy ruandai gyereknek, és azt írta a rajzára: "ez a fecske tőlünk repül hozzátok".

  ReplyDelete
 3. Ellenpont a volt Telkifórumról, ha mond valamit. :)
  Csak valaha regisztráltam már a blogspotra a gyakrabban használt becenévvel régebben és azzal léptetett be.

  ReplyDelete
 4. Hát persze... :) Jó itt viszont"látni"!

  ReplyDelete
 5. Szia Cili!

  Szerintem is fecske :) bár ezt már elárultad. A színeivel sincs bajom. Nekem a textura és a színek is afrikai hatást nyújtanak...
  Ha az alapítvány nevét nézzük és összevetjük a képet, akkor a tekervény ábrázolhatja a Földet, a madár, a szárnyalás pedig nagyon jó a kreativitás szóra.

  De nekem a tekervények mindig az ölelést juttatják eszembe... ez is olyan mintha a madár magához ölelne...

  Az elsőt választanám.

  ReplyDelete
 6. A madár formája kicsit érdekes. Ha azt vesszük, hogy visz valamit, akkor a tekervényt alulra tenném, ahogy a második és 3. képen van, viszont az tényleg kicsit olyan, mintha a hátán repülne.

  És ha a tekervényt nem a szárnyára tennéd, hanem belülre? Mondjuk a mellére?

  Amúgy nekem az első tetszik, a másik kettő akárhogy nézem, olyan mintha ki lenne fordítva... Lehet hogy így együtt érzed furcsának... :)

  ReplyDelete
 7. Szia Nóri!

  Köszi!

  Képzeld, én elsőre a balra repülő madarat készítettem el. Valaki más tette föl a kérdést: miért balra repül? Talán azért, mert balkezes vagyok? Sokáig, még iskolás koromban is, jobbról balra írtam... :)

  Átdolgozás alatt van most a kis fecske, kaptam sok jó kommentet, köszönöm a tied is! Ha megvan az új, majd felteszem azt is.

  c

  ReplyDelete
 8. Én is balkezes vagyok :)

  Biztos jó lesz végül a kis fecske, szépeket csinálsz.

  Nóri

  ReplyDelete