Monday 20 September 2010

Könyvek és borok Kodolányinak

Itt Telkiben működik a Kodolányi János Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, azaz a Kokukk. Nagyon jó kis csapat, van benne író, költő, magyartanár, sok anyuka, apuka, gyerek és környezetvédő. Szoktunk falut takarítani, fát ültetni, rajzpályázatokat meghirdetni, de tavaly elüldöztük a gonosz Miltont is, aki a falu határában akart megaplázát építeni. S mivel Kodolányi János itt született a falunkban, éppen 151 éve, ezért az egyesület célja az ő emlékének őrzése is.

Az egyesület most éppen a Kodolányi-emlékszobára gyűjt. Szeptember 21-én, azaz holnap, egy aukción 30, Kodolányinak dedikált kötet (Szabó Lőrinc, Illyés, Veres Péter, Németh László, Erdélyi, Várkonyi, Darvas, Tamási Áron, József Jolán, stb.) kerül eladásra, amiből jó lenne néhányat elhozni... Aki szeretné támogatni ezt a nemes célt, szóljon!

Ezek a borcimkék (Sziszi villányi küvéire) is a tavalyi Kodolányi évforduló alkalmából idén szervezett szimpóziumra készültek, a meghívott előadók megajándékozására. Én nagyon élveztem a cimkegyártást, próbáljátok ki ti is.







3 comments:

  1. Nagyon klasszak! Neha nekem is kene valamit alkotnom... evek ota nem volt ollo a kezemben..

    ReplyDelete
  2. :)))
    ...csak egér, sárkányzsinór, Elvinas keze, kanál és villa, bicajkormány...

    ReplyDelete